BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Fatih İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Bingöl Merkez İMKB Fatih İlköğretim Okulu Bingöl İli Dere-i Kasaran ( Yeşilyurt Mahallesi)mevkii;ada 156,parsel no 239 da kayıtlı, 1972 yılı proğramına göre 6 (altı) derslik tek katlı beton bina olarak inşa edilmiştir.22.05.1971 tarihinde meydana gelen depremden sonra mahallenin adı Yeşilyurt mahallesi olarak değiştirilmiştir. Sismik araştırmalar neticesinde deprem fay çizgisine en yakın olduğu fay çizgisinin bu mahalleden güney istikametine Diyarbakır´ın Hani İlçesine kadar uzandığı, söz konusu depremde bu mahallenin yerle bir olduğu, en çok ölü verdiği tespit edilmiştir.( Kaynak Bingöl İl Yıllığı)1971 depreminden önce Dere-i Kasaran Mahallesi boş arazi ve Yukarı Akpınar Köyü tapusuna kayıtlı iken İmar ve İskan Bakanlığınca istimlak edilmiş depremden sonra felaketzede hak sahiplerine bu mahallede 400 prefabrik konut yapılmıştır. 1979 yılına kadar400 öğrencisi ile eitim öğretimi sürdüren okul 1979 yılından itibaren öğrenci fazlalığı nedeniyle ihtiyaca cevap verememiş aynı tarihte ikinci katıda yapılarak12 derslik olarak eğitime devam edilmiştir. 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen deprem nedeniyle okul yıkılmış Bu süre sarfında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafında okulumuzun yerine modern 8 derslikli bir okul binası inşa edip 2004-2005 eğitim Öğretim yılında hizmete açmıştır. Okulumuz TBMM başkanı Sayın Bülent ARINÇ tarafında hizmete açılmıştır. Derslik sayısı öğrenci ihtiyacına cevap vermediği için okulun bazı birimleri dersliğe çevrilerek derslik sayısı 16´ya çıkarılmıştır. Halen Okulumuz bodrum + 4 kat olup 16 derslik ve toplam 440 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.Okulumuz 2004 yılında eğitime başlamıştır. İlköğretim okulu olarak hizmete giren okul 5 kattan oluşmakta, bodrum katta Kalorifer dairesi, spor salonu, sunum salonu, su deposu, sığınak. Zemin Katta; personel odası. Ana Sınıfı 2 deslik, okul öncesi derslik sayısı 2, kantin wc´ler. 1 Katta; Müdür Odası, Memur Odası, Öğretmenler Odası, Fotokopi Odası, 3 Derslik ve Öğretmenlere ait wc´ler. 2. Katta; Müdür Yardımcısı Odası, Kütüphane, Müze,3 Derslik ve wc´ler. 3. Katta; Rehberlik Odası, BT Sınıfı Fen Laboratuarı,3 Derslik . Çatı katında arşiv, asansör odası mevcuttur. Ayrıca okulumuz Bahçe alanına sahip öğrencilerimiz buradan Voleybol ve Basketbol etkinliklerinden faydalanmaktadırlar. Ayrıca Kapalı alanda Masa tenisi aktiviteleri gerçekleştirme imkanlarına sahibiz.. okulumuz bahçesinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları sonuç vermiş ve bahçemizin bir bölümüne ağaçlar dikilerek yeşil alan oluşturulmuştur.

OKULA ATANAN MÜDÜRLER: A.Kadir ATAN (1972-1975), Fehmi OTO(1975-1979), Çerkez BELTEKİN(1979-1981), Şadin OKŞAR(1981-1984), A.Kadir ATAN (1984-1985), Şevket KITAY (1985-1989), Ahmet GÜN-DOĞDU (1989-1992),Hişyar ERTUĞRUL (1992-2004),Ali ATALA (2005-2010), Naci UZUNYAYLA (2010-2014), Abdullah TAŞKESEN (2014-2023), Ahmet Mithat YILDIZ (2023.....)

OKULUN ÇEVREYE KATKISI: Okul merkezi kenarda olmasına rağmen, öğrencilerin büyük çoğunluğu kenar semtlere gelip yerleşen ailelerden müteşekkildir. Eğitim ve öğretim açısından diğer okullara nazaran farklılıklar göstermektedir. Sosyoekonomik imkânsızlıklardan doğan sorunların çözümü için eğitim ağırlıklı bir öğretim sürdürülmektedir. Okula kayıt yapan öğrenci ailesinden yetersiz bir eğitimle gelmektedir. Okuma yazma bilmeyen özellikle anneler çoğunluktadır. Bu durumun eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkilediği gibi, eğitici rolünü üstlenmiş öğretmenlerinde etkilemektedir. Bingöl İlinin sosyo ekonomik açıdan en fakir veli profilinin barındığı mahalledir. Ailelerde Türkçenin dışında ZAZACA denilen mahalli dil kullanılmakta, hatta bazı öğrenciler birinci sınıfa geldiklerinde Türkçeyi çok az veya hiç bilmedikleri gözlenmektedir. Aile reislerinin kültür yetersizliği nedeni ile öğrencilerin derslere hazırlık çalışmalarında ana ve baba katkısı bulunmamaktadır. Dolayısı ile okulda verilen eğitim ve öğretim çalışmalarında sıkıntılar yaşanmaktadır. Genelde velinin okula olan ilgisi ve duyarlılığı çok azdır. Herhangi bir yardım talebinde bulunulur düşüncesi hâkim olduğundan okul aile birliği toplantılarına istenilen düzeyde katılım sağlanamamaktadır..

Yayın: 29.03.2021 - Güncelleme: 02.10.2023 13:55 - Görüntülenme: 228